Kotisynnytys ilman huolta toimenpiteistä tai puuttumisesta

Hei kotona synnyttämisestä haaveileva. Voisinko olla sinulle oikea kätilö mukaan matkallesi? Toimin lempeästi perhettä kunnioittaen. Luonnonmukaisuus ja perheen omat arvot ovat minulle tärkeitä asioita. Olen itsekin synnyttänyt kotona, kahdesti jo. En tuo mukanani sääntöjä kotiisi tai synnytykseesi. Sinun ei tarvitse pelätä mitään pakotteita. Minulla on työpari jos haluat kaksi kätilöä. Anna Paul asuu Turussa ja Suvi Lähteenkorva Lempäälässä. Voit valita heistä jomman kumamn mukaan oman asuinpaikkasi mukaan, tai voin tulla yksinkin.
Sairaalan synnytyssalista minulla on kokemusta reilun vuoden yhtäjaksoisesti, mutta en koe että oppisin siellä lisää niitä taitoja, joita kotisynnytyksessä ja ihmisten aidossa kohtaamisessa synnytyksen ja raskauden aikana tarvitsen. Kotisynnytyksessä minun ei tarvitse osata käyttää laitteita, valmistella puudutuksia, toimia sektiossa tai käyttää virvoittelukonetta tai tietää osastojen välisestä yhteistyöstä hätätilanteissa. Tärkeää synnytyksessä on osata tarkkailla, kuunnella ja aistia. Koneiden välityksellä sitä ei voi tehdä. Eniten olen oppinut synnytyksistä ja auttamistavoista sairaalan ulkopuolella.Pidempään minulla on työkokemusta raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien sekä vauvojen hoidosta sekä jonkun verran myös äitiyspoliklinikalta ja neuvolatyöstä.

Toimin myös doulana, ja kotisynnytysten kokemuksella olen varma siinä mitä teen. Luotan vaistooni, joka minua luotettavasti johdattaa oikeaan. Joskus kotisynnytys siirtyy sairaalaan, silloinkin on vaistoni ohjannut tekemään päätöksen ja olen saanut todeta vaistoni olleen oikeassa, vaikka pettymyksiä on valitettavasti syntynytkin.

Doulana koin tässä talvella opettavan kokemuksen sairaalassa. Synnytys oli pitkä ja hyvin raskas. Äiti oli rohkea ja tiesi mitä halusi. Äidin hiljalleen nousevat tuntemukset herättivät ajatukset kun olimme ehkä jo kaikki menettämässä uskoa säännölliseen synnytykseen. Äidin ja isän kanssa yhteistyössä saimme lopulta kaiken päätymään hienosti. Vaistoni heräsivät ja ohjasin äitiä asentoihin, jotka helpottivat äidin oloa ja auttoi vauvaa pois tarjontavirheestä, josta itse olimme tietoisia jo raskauden aikana. Äiti koki, että ilman neuvojani olisi päädytty sektioon. Doula voi siis olla paljon muutakin kuin tuki. Doulana annan enemmän kuin osaat ehkää aavistaakaan.