Kotisynnytys

Onko kotona synnyttäminen unelmasi? Haluatko kunnioittavaa, sinusta lähtöisin olevaa hoivaa ja luonnonmukaisuutta arvostavan kätilön kotisynnytykseen?
Olen kätilö, terveydenhoitaja ja sairaanhoitaja, koulutettu doula sekä WHO:n imetysohjaaja. Minulla itsellä on kolme luonnonmukaista synnytystä, joista yksi sairaalassa ja kaksi viimeisintä kotona.
Olen oppinut synnytyksistä, synnyttämisestä ja synnyttävistä äideistä enemmän sairaalan ulkopuolella mm. kotisynnytyksissä. Sairaalassa en olisi oppinut niitä taitoja, joita minulla nyt on. Osaan esimerkiksi tunnistaa tarjontavirheitä ja ohjata äitiä auttamaan itse vauvaa oikeaan asentoon jo raskauden aikana sekä synnytyksessä. Lisäksi synnytyksen aikana tiedän, miten ongelmia ratkaistaan, aivan muilla tavoin kuin oksitosiinilla supistusten lisäämiseksi.

En halunnut synnyttää sairaalassa kahta nuorimpaa lastani, koska luotin kaiken menevän paremmin kotona, jossa sain olla poissa sairaalan vauhdista ja itselle koituvasta stressistä. Luotin itseeni ja siihen, että tiedän ja tunnen mitä tapahtuu ja osaan toimia äitinä oikein. Omien kokemusteni saattamana minusta itsestä tuli kotilo. Olen ollut kesäkuuhun 2018 mennessä 11:ssa kotisynnytyksessä, joista kahdeksan olen hoitanut yksin ja itsenäisesti. Olen itse synnyttänyt lapsistani kaksi kotona.

Olen siis sydämeltäni kotilo, eli kotikätilö.  Tuen raskaana olevaa ja synnyttävää naista hänen omissa päätöksissään. Mitään sääntöjä ei tule mukanani kotona synnyttävän äidin kotiin. Ensisijaisesti toivon äidin olevan matalan riskin synnyttäjä, eli ettei tiedossa olisi riskejä aiempien raskausten tai synnytysten perusteella. Toivon perheeltä avoimuutta ja pyrin aina rakentamaan luottamuksellisen suhteen perheeseen. Seurakunnan työntekijä kertoi, että olen todella kutsumustyössäni.

Normaalisti kotisynnytys sisältää

tapaamiset ennen synnytystä
lääkkeet ja välineet synnyttäjälle ja vauvalle (annetaan vain tarvittaessa / halutessasi), ei reseptien hankkimista lääkäreiltä
– käytännön ”kotisynnytysvalmennus”, eli miten kaikki helpoiten valmistellaan ja tapahtuu
– synnytysallas La Bassine Pro
– altaan veden tyhjentämiseen pumppu ja työkalut (+ altaan vedellä täyttämiseen letku  5 € / m + liittimet hanaan, altaan veden tyhjentämiseen letku 5 € / m)
– päivystys raskausviikolta 37+0  alkaen
– yhteydenpito, tavoitettavuus
– neuvonta ja mahdollisesti ajanvaraus lastenlääkärin tarkastukseen 2-5 vrk:n iässä, lähes aina tulen tarkastukseen mukaan
– napanuoran TSH-näyte laboratorioon (jos haluat että näyte otetaan)
– vauvan saturaatiomittaus (tutkitaan hapen kulkua verenkierrossa ihomittarilla)
– vauvan tiedot väestörekisteriin ja sairaalan tietoihin
– kotikäynnit synnytyksen jälkeen lastenlääkärin tarkastukseen asti

  • mitä itse koet tarpeelliseksi
  • äidin ja vauvan terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
  • imetysohjaus
  • vauvan painon tarkistus

 

Hinnat:
Kotisynnytyksen mahdollisuuksien selvitys- ja suunnittelutapaaminen 100 €

Kotisynnytyspaketti 2100 €

Matkakulut Satakunnan ulkopuolelle lisätään hintaan.

Ota rohkeasti yhteyttä tai lähetä soittopyyntö.
Mahdollisuus on myös kahteen kätilöön, mutta tällöin hinta muuttuu.

Tietoa kotisynnytyksistä ja kotikätilöistä Suomessa

Ota yhteyttä, varataan aika tapaamiselle.
silja.sjolund@helmijataimi.fi
puh: 044 5316 975

Toimialue: Porista noin 2,5-3 h matkan päähän.