Kotisynnytys

Onko kotona synnyttäminen unelmasi? Haluatko kunnioittavaa, sinusta lähtöisin olevaa hoivaa ja luonnonmukaisuutta arvostavan kätilön kotisynnytykseen?
Olen kätilö, terveydenhoitaja, koulutettu doula sekä WHO:n imetysohjaaja. Minulla itsellä on kolme luonnonmukaista synnytystä, joista yksi sairaalassa ja kaksi viimeisintä kotona.
Olen ollut töissä sairaalan synnytyssalissa yhtäjakoisesti reilun vuoden. En kuitenkaan koe sitä itselle oikeaksi paikaksi, koska sairaalan tietyt säännöt, rutiinit ja laitteet tuovat myös omat hankaluutensa. En tunne pystyväni sairaalassa hoitamaan synnyttävää äitä haluamallani tavalla ja siten kuin olisi oikein. Olen oppinut synnytyksistä, synnyttämisestä ja synnyttävistä äideistä enemmän sairaalan ulkopuolella esim. kotisynnytyksissä. Sairaalassa en olisi oppinut niitä taitoja, joita minulla nyt on. Osaan esimerkiksi tunnistaa tarjontavirheitä ja ohjata äitiä auttamaan itse vauvaa oikeaan asentoon jo raskauden aikana sekä synnytyksessä. Lisäksi synnytyksen aikana tiedän, miten ongelmia ratkaistaan, aivan muilla tavoin kuin oksitosiinilla supistusten lisäämiseksi.

En halunnut synnyttää sairaalassa kahta nuorimpaa lastani, koska luotin kaiken menevän paremmin kotona, jossa sain olla poissa sairaalan vauhdista ja itselle koituvasta stressistä. Luotin itseeni ja siihen, että tiedän ja tunnen mitä tapahtuu ja osaan toimia äitinä oikein. Omien kokemusteni saattamana minusta itsestä tuli kotilo. Olen ollut tammikuuhun 2018 mennessä kahdeksassa kotisynnytyksessä, joista viisi olen hoitanut yksin ja itsenäisesti. Tämän lisäksi olen kaksi synnyttänyt kotona.

Olen siis sydämeltäni kotilo, eli kotikätilö.  Tuen raskaana olevaa ja synnyttävää naista hänen omissa päätöksissään. Mitään sääntöjä ei tule mukanani kotona synnyttävän äidin kotiin. Ensisijaisesti toivon äidin olevan matalan riskin synnyttäjä, eli ettei tiedossa olisi riskejä aiempien raskausten tai synnytysten perusteella. Toivon perheeltä avoimuutta ja pyrin aina rakentamaan luottamuksellisen suhteen perheeseen.

Kotisynnytykseen sisältyy

noin 1-3 tapaamista ennen synnytystä
– äitiysneuvolatutkimukset
tapaamisten yhteydessä
– lääkkeet ja välineet synnyttäjälle ja vauvalle (annetaan vain tarvittaessa / halutessasi), ei reseptien hankkimista lääkäreiltä!
– käytännön ”kotisynnytysvalmennus”, eli miten kaikki helpoiten valmistellaan ja tapahtuu
– Kotisynnytyspakkaus
– synnytysallas La Bassine Pro
– altaan veden tyhjentämiseen pumppu ja työkalut (+ altaan vedellä täyttämiseen letku  2 € / m + liittimet hanaan, altaan veden tyhjentämiseen letku 2 € / m)
– päivystys raskausviikolta 37+0  alkaen
– yhteydenpito, tavoitettavuus
– neuvonta (ja mahdollisesti ajanvaraus) lastenlääkärin tarkastukseen 2-5 vrk:n iässä, tulen mukaan oman tilanteen mukaan
– napanuoran TSH-näyte laboratorioon (jos haluat että näyte otetaan)
– vauvan saturaatiomittaus
– vauvan tiedot väestörekisteriin ja sairaalan tietoihin
– kotikäynnit (1-2) synnytyksen jälkeen:

  • mitä itse koet tarpeelliseksi
  • äidin ja vauvan terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
  • imetysohjaus
  • vauvan painon tarkistus

Hinta 1700 €

Laskun voit maksaa joustavasti, 1-5 erässä. Hinnasta voidaan neuvotella mikäli perheellä on hyvin pienet tulot. Voimme myös suunnitella paketin vastaamaan perheen tarpeisiin. Ota siis rohkeasti yhteyttä tai lähetä soittopyyntö.
Mahdollisuus on myös kahteen kätilöön. Parina toimii Anna Paul Turusta, tällöin hinta 1900 €. Parina voi toimia myös Suvi Lähteenkorva Tampereen suunnalta, tällöin hinta 2250 €.

Tietoa kotisynnytyksistä ja kotikätilöistä Suomessa

Ota yhteyttä, varataan aika tapaamiselle.
silja.sjolund@helmijataimi.fi
puh: 044 5316 975

Toimialue: Porista noin 2,5 h matkan päähän.